Legal & tax

Daar waar kunst en recht elkaar raken vindt u Artilaw aan uw zijde. En die raakpunten zijn er volop. Juridische en fiscale aspecten spelen een belangrijke rol bij maatschappelijke vraagstukken rond (rechtmatig of onrechtmatig verkregen) eigendom, teruggave van gestolen kunst, aan- en verkoop van openbaar kunstbezit, maar ook op het meer persoonlijke vlak van nalatenschappen, schenkingen en bruiklenen.

Naast wetten en (fiscale)regelingen van de nationale wetgever, wordt het rechtsgebied in toenemende mate gekleurd door het Europese recht. Artilaw is thuis in de vaak complexe wet- en regelgeving en is daarmee één van de weinige echte generalisten op het gebied van kunst, cultuur, recht en fiscaliteit.

Artilaw staat u bij met advies en ondersteuning op alle rechtsgebieden waardoor 'de kunsten' worden geraakt: van ANBI-regelgeving, auteursrecht en bezoekersvoorwaarden tot subsidievoorschriften, het volgrecht, waardebepalingen en zekerheidsrechten.


gerelateerde diensten: ANBI, auteursrecht, bezoekersvoorwaarden, bruikleencontract, CITES, estate planning, huurrecht, juridisch conflict, monumenten, stichting, volgrecht, wet-en regelgeving kunstbezit