Kunstmarkt

De kunstmarkt is een gebied waar kunst en recht haast onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Op dit vlak zijn kennis van recht én kunst onontbeerlijk. Bij Artilaw is die combinatie een kerncompetentie. Tevens is Artilaw goed op de hoogte van het functioneren van de (internationale) kunstmarkt.

Artilaw wordt door firma's en particulieren bijvoorbeeld ingeschakeld bij conflicten die voortvloeien uit transacties. Artilaw bedient zijn cliënten tevens op het gebied van onder andere BTW, volgrecht, regels en vergunningen met betrekking tot in- en uitvoer van kunst, CITES (ondermeer voor antieke voorwerpen van ivoor, koraal en bijzondere houtsoorten).

Dankzij de kennis van de kunstmarkt wordt Artilaw regelmatig voor ingeschakeld door firma's en koepelorganisaties wanneer (nieuwe) wet- en regelgeving ongewenste effecten met zich meebrengt. Lobbytrajecten op nationaal alswel internationaal niveau worden door Artilaw dan ook veelvuldig uitgevoerd.


gerelateerde diensten: CITES, invoer kunst, juridisch conflict, kunsthistorisch onderzoek, lobby, uitvoer kunst, verzekeringen, volgrecht, wet- en regelgeving kunstbezit