Monumenten

Artilaw adviseert op het gebied van herbestemming en herontwikkeling van monumenten, waardoor deze bijzondere gebouwen na restauratie - vaak met een nieuwe gebruiksfunctie - voor de toekomst behouden blijven. Artilaw werkt hiervoor intensief samen met mr Philip Houtzager van de firma Hasseloo Monumenten.

Het samenwerkingsverband Artilaw - Hasseloo Monumenten is vanaf het eerste initiatief tot en met de eindoplevering een betrokken projectadviseur die herbestemmingprojecten in goede banen leidt. Dat kunnen omvangrijke en complexe projecten zijn, waar bijvoorbeeld een vervallen monument met een goed herbestemminginitiatief van de sloophamer wordt gered. Ook kleinere (deel)projecten worden uitgevoerd, waarbij kan worden gedacht aan de inventarisatie van subsidieregelingen voor monumentale restauraties.

Artilaw - Hasseloo Monumenten treedt op als gedelegeerd opdrachtgever, maar neemt ook zelf initiatieven om monumenten te herbestemmen en te revitaliseren.

Artilaw - Hasseloo Monumenten onderhoudt nauwe contacten met verschillende vakspecialisten die bij herbestemmingprojecten een rol spelen, zoals bouw- en kunsthistorici, architecten, restauratiebedrijven, fiscalisten, bouwjuristen en financieel experts.


gerelateerde diensten: bezoekersvoorwaarden, estate planning, huurrecht, monumenten